Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Мово наша, слово українське

Дата: 22.02.2021 00:08
Кількість переглядів: 133

ТИ, МОВО, увібрала в себе мудрість віків, прозорість та щирість душі українця, таємниче чар-зілля, що так лякає ворогів, які хочуть знищити тебе, і що дає сили вистояти проти зайд-завойовників. Тихі води та ясні зорі – це твої простори, де переливаєш радість і смуток у пісню, що викрешує  з серця завзяття, сміливість, лагідність та любов, щиру, непідроблену, всесильну. Будь вічно, МОВО НАША!

Учителі української мови та літератури Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№ 1 вітають усіх з Міжнародним днем рідної мови – святом, що має теж сумний початок. 1952р. тогочасна влада Пакистану проголосила урду єдиною державною мовою, рідною вона була лише для 3% населення. 21 лютого 1952р. під час демонстрації протесту в Дацці поліція та військові розігнали мітингувальників та вбили студентів-протестувальників. За пропозицією Бангладеш, ЮНЕСКО 21 лютого проголосила Міжнародний день рідної мови. Для нас, українців, це – наша УКРАЇНСЬКА. Тож думаймо українською, говорімо українською, поширюймо українську, прищеплюймо любов до української своїм дітям та внукам!!!

Учні Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.#1 вітають усіх з Міжнародним днем рідної мови та звертають до всіх: в Україні має звучати у навчальних закладах, державних установах, громадських місцях українська мова- тоді не буде чути "какаяразница"

Протягом тижня відбулися заходи, приурочені Міжнародному дню рідної мови. Так, у 8-Б, 8-А - мовна вікторина, 9-Б - мовні посиденьки, 11- Б - мовний брейн-ринг ( вч. Соловей. Н.), гостями, журі дійства були заступник з виховної роботи Рижова О.І., бібліотекарі Олійник М.Л., Топчанюк О. І., вчитель Літвінова О.В., педагог-організатор Салик А.М., лаборант Резнік С.В.учениці 10-А - Маслюк І., Мельник С.

Представники усіх класів взяли участь у флешмобі « Віршами говоримо до тебе, РІДНА МОВО».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень