Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Завершення 2019/ 2020 навчального року та основні аспекти ЗНО

Дата: 24.06.2020 09:50
Кількість переглядів: 145

23 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка, у Департаменті освіти і науки ОДА відбулась онлайн-нарада.  Працівники відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради взяли участь у її роботі.

Низка питань порядку денного стосувалися  завершення навчального року в освітніх закладах області та проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Під час засідання Ігор Івасюк наголосив, що необхідно забезпечити підвезення випускників до пунктів тестування з дотриманням усіх санітарних вимог. Заступник голови облдержадмністрації також акцентував увагу на організації відповідної роботи даних пунктів, оскільки Департамент освіти і науки ОДА спільно  з регіональним центром якості освіти забезпечили їх усім необхідним. Держпродспоживслужба впродовж двох днів перевірить готовність даних пунктів до прийому дітей.

Заступник директора профільного департаменту Олена Чорна зосередила увагу учасників зібрання на відпрацюванні чіткого механізму повернення коштів за пробне ЗНО через відділення «ПриватБанку».

 Вона також зазначила про необхідність отримання письмових заяв від випусників шкіл щодо їхньої позиції на рахунок того, чи вони складатимуть ЗНО. Таку можливість цьогоріч надав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019-2020 н.р.

У результаті таких нововведень усіх випускників поділять на ІІІ категорії:

І – ті, хто не здає ДПА ні у формі ЗНО, ні у формі іспитів, отримають документ про освіту в червні з позначкою «звільнений (-на)» і не матимуть права вступати до вищих навчальних закладів.

ІІ – ті, хто складає ЗНО. Їхні оцінки занесуть в додаток до свідоцтва про освіту і видадуть документ не раніше 30-31 липня.

ІІІ -   ті, хто має право на підставі 14 пунктів, прописаних в наказі №1369 та заяви від батьків скласти іспити в школі, де навчалися. Для них необхідно підготувати не лише екзаменаційні матеріали,  а й забезпечити відповідні епідеміологічні вимоги.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень