Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Милосердя  - благодатна криниця людської душі

Дата: 19.01.2020 11:44
Кількість переглядів: 205

Ще з прадавніх часів благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого, зігріти душу добрим словом. У житті багато залежить саме від нас.

Це тільки в казках чудодійна вода зцілює рани, даруючи людині силу, здоров’я, надію. А в реальному житті все по-іншому. Наші вчинки, добре слово, увага, підтримка здатні творити чудеса: захистити людину від розпачу, душевного болю, гірких думок.

15 січня 2020 року учні НВК ЗШ І – ІІІ ст. №3- гімназії ім.. О.С.Пушкіна м. Тульчина відвідали мешканців Тиманівського будинку  для людей похилого віку.

У їхньому виконанні прозвучали різдвяно – новорічні віншування, пісні про Україну, побажання добра, радості, здоровя, миру, многая літа. Пісні - побажання та вітання лунали від Ірини Щур, Ірини Деревяги,  Андрія Дебелова, Мазур Софії, Швець Анастасії, Очеретної Анастасії, Кислого Артема, Перенчук Яни. Найкращі побажання прозвучали від заступника директора школи – гімназії Людмили Марчуковської . Учні пригостили стареньких солодощами та зігріли   любов’ю дитячих сердець. Під час поїздки діти не обділили увагою  жодного мешканця, у палатах для лежачих співали колядки та щедрівки. Старенькі залюбки спілкувалися з дітьми, очі наповнювалися радістю та сльозами. Увага та старання наших дітей стали відрадою для мешканців будинку.

 Цю душевну зустріч допомогла організувати методист відділу освіти Наталія Рильська.

Милосердя – вічний скарб людський.  Ще в дитинстві людина отримує від батьків настанову бути доброю і милосердною. Той, хто пам*ятає її упродовж усього життя, завжди буде потрібний іншим людям, суспільству, державі. «Людина починається з добра, - сказав мудрець.-   Живи, добро звершай! Та нагород за це не вимагай!»



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень