Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Всеукраїнський вишкіл «Джура-десантник»

Дата: 01.06.2021 12:19
Кількість переглядів: 168

З 24 по28 травня 2021 року, у Житомирі, на базі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України було проведено Всеукраїнський вишкіл «Джура-десантник». Близько сотні юнаків та дівчат із Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Чернівецької областей та міст Київ та Житомир  взяли участь у військово-патріотичному спортивному заході, ознайомилися з сучасними традиціями та насиченими буднями бойової підготовки українських десантників. Традиційно Вінниччину представляв військово-спортивний клуб «Юний десантник» Богданівської ЗШ І-ІІІ ступенів Тульчинської міської ради.

До підрозділу клубу було включено представників Львівської, Кіровоградської та Миколаївської областей.

Програмою вишколу було передбачено відвідування учасниками команд пам'ятника Олегу Ольжичу, Спасо-Преображенського собору та пам’ятного знаку борцям за волю України Миколі Сціборському та Омеляну Сенику. А також екскурсія до будинку-музею С.П. Корольова та Національного музею

Кожен день Вишколу розпочинався із підйому, ранкової руханки, сніданку та шикування.

Протягом одного дня заняття проходили на базі Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова. Під керівництвом викладачів та курсантів юні десантники ознайомилися із способами та технікою подолання елементів єдиної смуги перешкод, вивчали матеріальну частину різних видів стрілкової зброї, долали канатну переправу, удосконалювали прийоми рукопашного бою та ознайомилися із бойовою армійською системою БАРС. Також учасникам вишколу було запропоновано відвідати музей бойової слави військового інституту ім. С.П. Корольова.

А найбільш цікавий етап вишколу, проходив безпосередньо в польових умовах, на 37-му загально-військовому полігоні Десантно-штурмових військ Збройних Сил України під Житомиром.

Зокрема, для молоді були розгорнуті навчальні місця, де під керівництвом офіцерів та молодших командирів – учасників бойових дій, були проведенні практичні заняття з тактичної медицини, протимінної безпеки та повітряно-десантної підготовки.

Проте, незабутні позитивні враження та емоції, у юнаків та дівчат були викликані під час подолання вогневої штурмової смуги перешкод. Звичайно, що для молоді були зроблені певні спрощення, однак вони успішно пройшли усі випробування та зашилися цілком задоволені від побаченого. А це – море вогню та диму, відповідні звукові ефекти, тобто відтворення справжньої бойової обстановки.

Незабутні враження на учасників Вишколу справила демонстрація новітньої бойової техніки, яку сьогодні застосовують воїни-десантники для захисту нашої Батьківщини.

Зокрема, протягом тижня, підлітки ознайомилися з сучасною історією та бойовими традиціями українських десантників, а також з їхнім побутом, життям та заходами підготовки.

По закінченні Вишколу відбулося урочисте шикування, підведення підсумків та проходження урочистим маршем.

Під час церемонії закриття Всеукраїнського вишколу «Джура-десантник», начальник Управління морально-психологічного забезпечення Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України полковник Олександр Пухальський відзначив, що в подальшому планується такі заходи проводити на базі інших військових частин ДШВ ЗС України, які дислоковані у різних областях України.

– Це дасть можливість нашій молоді краще ознайомитися з традиціями та життям наших воїнів, більше дізнатися про Десантно-штурмові війська Збройних Сил України, – повідомив полковник Олександр Пухальський. – «Діти – це майбутнє держави, яких ми повинні захищати!»

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень