Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Відзначаємо 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Дата: 27.02.2021 13:21
Кількість переглядів: 149

З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки, враховуючи її вагомий внесок  у розвиток української  культури, літератури та з метою популяризації  творчості поетеси , виховання в учнів  любові до українського художнього слова у Кирнасівській ЗШ І-ІІІ ст проведено ряд заходів.

Класні керівники 1-11 класів провели години спілкування «… Я жива!Я буду вічно жити!».

Бібліотекар Король В.М. організувала тематичну бібліотечну виставку «Шляхами великої долі», присвячену дню народження Лесі Українки.

 Учні 8-А класу провели онлайн-екскурсії музеями, де представлено життя та творчість Лесі Українки. Діти  «відвідали»  музей поетеси  в Києві,  Колодяжному,  Ялті,  Новограді-Волинському. Восьмикласники  почули про життєвий та творчий шлях поетеси, про родини Драгоманових і Косачів, про друзів та однодумців поетеси.

Учні 8-Б класу  провели єдиний урок за темою  «Собі ім'я свого народу Навіки, як вона, візьми…». Школярі розповідали, що Леся Українка - приклад сили духу і стійкості. Незважаючи на важку хворобу, вона боролася, творила і не здавалася. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, з їхнім пориванням до волі і щастя, вона крокує великою землею безсмертя.

Учні 7-А класу підготували презентацію до  150-річчя з дня народження Лесі Українки «Миті яскравого життя». Діти цікаво розповідали про премію імені Лесі Українки, про поетесу і кінематограф, про астероїд 2616, який названо на честь Лесі. Люди, як зорі, полишають свій слід у свідомості майбутніх поколінь, особливо люди талановиті.

Учні 10 класу Вітовецька Єлізавєта та Грель Богдан інсценізували уривок із драми-феєрії «Лісова пісня».

 

Директор школи      Т.В. Дерун


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень