Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

«…Ні! Я жива, я буду вічно жити!.. Я в серці маю те, що не вмирає!..»…

Дата: 27.02.2021 13:28
Кількість переглядів: 278

Крізь роки промовляє до нас Леся Українка, вклавши у вуста Мавки, героїні чудової «Лісової пісні», ці особливо яскраві слова, що стали пророчими для самої поетеси, яка в собі, у своєму серці несла вогонь поезії, вогонь любові. Ця тендітна жінка виявилася мужнішою за багатьох чоловіків, бо інколи мужність потрібна вже для того, щоб просто жити…
25 лютого 2021 року 150 річниця від дня народження видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки – Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-?Квітки).


Тиманівська ЗШ І-ІІІ ступенів долучилася до святкування знаменної дати і з нагоди відзначення та популяризації творів видатної української поетеси для учнів школи було проведено цикл різноманітних заходів під назвою «В її імені – барви України…».
Леся Українка залишила нам велику літературну спадщину – багатюще джерело краси і творчого духу нашого народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням наснагу до життя і праці… Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе вона в серцях українців…

  

 

У НВК ЗШ І-ІІІ ст.№ 3-гімназії м. Тульчина відбулися заходи щодо відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки», проведено: години спілкування та бесіди на тему: «Дочка Прометея – світоч українського народу» (1-11кл.), Єдиний урок на тему: «Собі ім’я свого народу навіки, як вона, візьми» (25.02 учит. укр. мови), випущено стінгазету до річниці з Дня народження Лесі Українки: «Леся – України рідної душа» (учнівське самоврядування), проведено зустріч учнів 9-А класу із місцевою поетесою, учителем географії, Бугою Т., яка також присвятила Лесі Українці свою поезію, проведено онлайн-екскурсію на тему: «Життя і творчість Лесі Українки» (за матеріалами, музей Лесі українки в м. Києві), організовано та проведено виставку в бібліотеці на тему: «Цікаві сторінки біографії поетеси Лесі Українки» (бібліотекарі), переглянуто та обговорено фільм «Лісова пісня, Мавка» (10кл.)

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень