Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Освітній омбудсмен: під час канікул учні мають відпочити

Дата: 24.03.2020 13:31
Кількість переглядів: 148

Якщо в період карантину заклад освіти запланував канікули, то учні мають відпочивати, бо у всіх попереду - дуже складний період життя. Таку думку у своєму Facebook висловив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Освітній омбудсмен: під час канікул учні мають відпочити

За його словами, у більшості шкіл України у березні, а саме із 23 по 29 березня заплановані канікули.

«Тож зараз у більшості учнів, батьків, а також педагогів виникає логічне запитання: «А чи повинні ми дистанційно навчатися/працювати цього тижня, якщо оголошено карантин?». Ще 2017 року закладам освіти надано право встановлювати структуру і тривалість навчального року та відпочинку (тобто канікули) між ними. Є лише вимога - тривалість канікул протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів», - зазначає омбудсмен.

Він підкреслив, що це право було закріплено Закону України «Про повну загальну середню освіту» і є частиною організаційної автономії закладу освіти.

«Тобто щороку кожен заклад освіти, враховуючи вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону, встановлює розклад канікул. На мою думку, якщо в період карантину заклад освіти запланував канікули, то учні мають відпочивати, бо у всіх попереду - дуже складний період життя в умовах карантину та серйозних обмежень спілкування», - наголосив Сергій Горбачов.

Також він підкреслив, що майже два тижні роботи в нових умовах надали всім безцінний досвід запровадження дистанційного навчання.

«У цьому сенсі канікули будуть дуже на часі, оскільки вчителі зможуть проаналізувати свій досвід та підготуватися до продовження навчання з 30 березня», - написав Освітній омбудсмен

 

Джерело: http://osvita.ua/school/71989/?fbclid=IwAR1cjJI9P37X8EfCgYLG40a5z-J59_e63GXOx_a5kxW48tVkH9M9lrHIp7k

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень