Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Нетлінне слово пам’ятаємо навіки!

Дата: 27.02.2021 13:32
Кількість переглядів: 162

У звичайному житті вона слабосила дівчина, у літературі – титан духу, «дочка Прометея». Хто ж вона, Лариса Петрівна Косач, знана в усьому світі як Леся Українка?  Чому всіх і досі хвилює її творчість? Де черпала сили ця хвороблива, слабка фізично і незламна духом жінка? Яким було її життя? Відповіді на ці та інші питання отримали учні Кинашівської ЗШ І-ІІІ ступенів під час проведення єдиного уроку за темою: «Собі ім'я свого народу навіки, як вона, візьми…», який підготували і провели учителі української мови та літератури Нога С.М. та Собко О.В. Декламуючи поезії Лесі Українки, учителі та учні спробували через художнє слово поетеси розкрити духовне багатство і велич її високої душі, ознайомилися із життєвими обставинами, що  викликали появу цих творів.

Учні школи взяли активну участь в онлайн-вікторині «Лесі Українці – 150». Переможцями стали школярі: Опока Микита і Дишленко Артем (10 клас) та Сітневська Катерина (8 клас). Учениця 7 класу Опока Лариса створила стінгазету, приурочену 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Дев'ятикласники долучилися до створення презентацій за творчістю поетеси. Кращою визнана робота  Сітневської Катерини.

Було проведено конкурс читців поезії Лесі Українки, під час якого учні виявили артистизм та творчий підхід до сценічних номерів.

Учень 7 класу Дмитрук Владислав взяв участь у VІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя», присвяченому Лесі Українці.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень