Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Пам’ять  серця

Дата: 07.05.2021 13:55
Кількість переглядів: 132

Є в історії дати, які залишають по собі священну пам’ять. Невмирущою пам’яттю став травневий день 1945 року, який увійшов в історію людства як свято визволення планети від німецько-фашистських  загарбників.

Страшні сліди залишила війна. Тільки на території нашої держави в руїни і згарища було перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл. Скільки горя та страждань за цими цифрами.1418 днів і ночей йшли солдати воєнними дорогами війни.

Кожен день, як рік, кожен рік,як століття. Все витримали – і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя.

Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль.

У літопис Великої Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України. Воювали вони на різних фронтах, виборюючи Перемогу - одну на всіх.

Ми вклоняємось вам

По – синівськи доземно солдати,

Ми   даруємо вам нев’янучу  пам’ять свою.

Естафету мужності та відданості Україні приймає молодь. Учні Тульчинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 долучилися до заходів пам’яті  тих, хто не прийшов з війни, хто не дожив із нами до Перемоги.

Провели години мужності «Ніхто не забутий! Ніщо не забуто!», покладання квітів до  пам’ятника воїнам – визволителям у Другій світовій війні.

Рій «Патріоти» у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») презентували проєкт «Ніколи знову», результатом якого є відеовітання до пам’ятної дати. Відеоролик розміщено на сайті закладу освіти та у Facebook.

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!

І доки є пам’ять в людей і серця в матерів,

Доти й сини , що спіткнулись об кулі, живуть.

Ніхто не забутий… На попіл ніхто не згорів!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень