Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Поетичне слово із роси та води

Дата: 28.02.2020 15:09
Кількість переглядів: 136

 26 лютого на базі Суворовської ЗШ І-ІІІ ступенів у рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови відбулася зустріч  з місцевими поетами-земляками  Ю. Хмелевським, Н.Погребняк, Л. Масловою ( організатор – методист Соловей Н.).

Учні  школи з теплотою та гостинністю зустріли  гостей у своїй рідній школі. За програмою української літератури у всіх класах є уроки рідного краю. Учителі української мови та літератури Мойсей М.І. та Сауляк А.Ю. вивчають на цих уроках твори запрошених поетів. Одна справа читати поезії, аналізувати, а тут самі автори читають, розповідають про себе, творчу майстерню творення дива – поетичного слова. Ю.Хмелевський представив свої збірки, поділився новими задумами, читав гуморески, які припали до душі дітям. До речі, Юрій Миколайович – переможець І Всеукраїнського літературного конкурсу ім. В.Нестайка, який проходив у Бердичеві, лауреат Всеукраїнської премії ім.. К.Мандрик-Куйбіди ( м. Львів).

Н.Погребняк не тільки представила вірші, а й презентувала пісні, слова яких – її поезії. Її творчість охоплює різні жанри, поезія глибока, щира, оптимістична, бо пише  про любов до України і матері, про закоханість у мальовничі краєвиди рідної землі, про мир і злагоду в суспільстві. Нікого не залишила байдужою збірка « Ми на вас зачекалися…». Приурочена бійцям, що захищають нас від ворога на сході України. Борисюк Анастасія, учениця 8 класу, учні 4 класу -  Парубок  Анастасія, Гришакін Дмитро, Чагур Ірина , Наконечна Марія, Войтко Марія, учениці 9 класу,  декламували   напам’ять  «Місто любові – Тульчин»,  «Хай завжди сяють в усмішках обличчя…» , «Молитва за Україну», які ввійшли до збірки Н.Погребняк «Відлуння тиші».
   Маленьким слухачам сподобалася чудова казочка на новий лад про ріпку, яку презентувала Л. Маслова, адже написана вона для них, у ній – світ  дитячих здивувань і захоплень, сприйняття всього баченого очима цікавої маленької дитини.  Також Любов Анатоліївна не оминула і теми війни, наголосивши, що її племінник Максимчук Максим– учасник бойових дій на сході, йому приурочила вірші, такі щемкі та водночас хвилюючі, що заставляють задуматися. Згадала поетеса і про суворівчанку, юну дівчину Швець С.О., яка є випускницею цієї школи, оскільки у 2014р. добровольцем пішла у зону АТО, нині навчається у виші , здобуваючи спеціальність психолога, адже мріє рятувати душі бійців, що пройшли пекло війни. Доземно вклонилися матері сміливої дівчини, що працює у цій же школі, Швець Г.Г.

Поети  презентували свої нові вірші, які ще ніде не звучали. Юні читачі з радістю спілкувалися з авторами, слухали їхні твори, підтанцьовували під пісню Н. Погребняк. Зустріч дітей із письменниками була щирою і неймовірно емоційною.


    Сподіваємось, що зустріч з Юрієм Хмелевським, Наталією Погребняк та Любов’ю  Масловою залишить в дитячих серцях тепло і радість, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень