Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Навчально-польовий збір — справжній іспит для школярів-старшокласників

Дата: 12.05.2021 16:25
Кількість переглядів: 408

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», Положення про допризовну підготовку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 № 1770, навчальної програми «Захист України», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 20.04.2018 № 406, наказу  начальника відділу освіти, молоді  та спорту Тульчинської міської ради № 52 від 09.03.2021 року  «Про проведення навчально-польового збору»  та з метою військово-патріотичного виховання молоді, підготовки учнів до захисту України, практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок на заключному етапі вивчення предмету «Захист України» здобувачами загальної середньої освіти, з 05 по 07 травня 2021 року на базі спортивного комплексу Тульчинської ДЮСШ  проведено навчально-польовий збір випускників закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Тульчинської міської ради.

 

Навчально-польовий збір відкрили Тульчинський міський голова Весняний В.М. та  начальник відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради Митрицан М.М., які закцентували увагу педагогів на належному проведенні навчально-польового збору, дотриманні протиепідемічних та заходів безпеки учасниками цього навчання.

Керівник навчально-польових зборів, учитель предмету «Захист України» Богданівської ЗШ І-ІІІ ступенів  Тульчинської міської ради Паладій О.В. ознайомив присутніх з планом проведення триденних навчань, визначив структурний розподіл по підрозділах учнів, які брали  участь у зборі, звернув увагу на їхнє  екіпірування та амуніцію.

     У цьому навчальному році збір організовано для 83 одинадцятикласників  12-ти закладів загальної середньої освіти Тульчинської міської ради. Основним завданням навчально-польового збору 05 травня стало відпрацювання практичних нормативів з прикладної фізичної, тактичної та загальновійськової  підготовки.

     06 травня, згідно з планом роботи Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки,  учні відвідали  військову частину А0707,  яка дислокується  в місті Гайсин Вінницької області.

07 травня, за сприяння Тульчинського районного військового комісара Сватка Р.В. та  спеціалістів Тульчинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки,  для учасників збору проведено практичні заняття. Як результат – здано  контрольні навчальні нормативи з домедичної допомоги в бойових (секторах обстрілу та укриття) і небойових умовах, стройової та прикладної фізичної підготовки.

Упродовж  навчально-польового збору старшокласники познайомилися з основами військової  служби у Збройних Силах України. Вони вчилися поводитися зі зброєю, статутній поведінці, витривалості, на практиці відпрацювали нормативи з основ цивільного захисту та медичних знань і склали свої перші у житті заліки із засвоєння військових дисциплін. Проте найголовніше, що під час збору було постійно присутнє, -  відчуття справжнього військового духу серед старшокласників.

Урочисте закриття триденних навчально-польових зборів, яке закінчилося проходженням урочистим маршовим проходженням, стало завершальним акордом навчання.

З вітальним словом до учнів та вчителів звернулися Тульчинський міський голова Весняний В.М. та  начальник відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради Митрицан М.М. Вони висловили впевненість, що знання і практичні навички, які діти отримали упродовж навчального збору, надалі стануть в нагоді майбутнім захисникам України.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень