Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Вшанування 80-роковин трагедії Бабиного Яру

Дата: 05.10.2021 10:07
Кількість переглядів: 242

З метою гідного вшанування пам’яті жертв злочинів нацистів у Бабиному Яру,на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 р. № 1010-р «Про затвердження плану заходів, пов’язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру», з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2» (із змінами), відділ освіти, молоді та спорту, КУ « ТЦПРПП» провів організаційно-методичну роботу та запропонував ЗЗСО план заходів, пов’язаних з 80-ими роковинами трагедії Бабиного Яру ( лист № 669 від 21.09.2021р.).

29-30 вересня 2021р. у всіх ЗЗСО проведено Всеукраїнський урок пам’яті, приурочений 80 роковинам трагедії Бабиного Яру.

У всіх ЗЗСО діяли відкриті виставки книг, публікацій з газет та журналів за темами: « Бабин Яр – подих вічного болю», « Історія і трагедія Бабиного Яру», « Пам’ять Бабиного Яру»

У всіх ЗЗСО проведені години пам’яті, виховні години, круглі столи, інформаційні години, приурочені трагедії Бабиного Яру за темами: « Жива пам’ять», « Присвячено тим, хто загинув …», « О.Теліга. Жінка з крицевою долею».

У всіх ЗЗСО на уроках історії учителі використали методичні матеріали щодо подій у Бабиному Яру, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті.

У Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст..№ 1, 2. НВК ЗШ І-ІІІ ст..№ 3- гімназії м.Тульчина проведено радіолінійки « Не вмре пам’ять про Бабин Яр», у Кирнасівській, Богданівській, Білоусівській ЗШ І-ІІІ ст..відбулися тематичні лінійки « Бабин Яр: без права на забуття».

У Тиманівській, Суворовській №1, Суворовській ЗШ І-ІІІ ст., Кирнасівській, Сільницькій, Мазурівській, Копіївській ЗШ І-ІІ ст.. проведено уроки пам’яті, уроки-реквієми « Бабин Яр – життя і смерть. Тільки пам’ять не сивіє».
У Шуро-Копіївській, Кинашівській, Крищинецькій ЗШ І-ІІІ ст. переглянуто документальний фільм « Погляд у минуле: Бабин Яр», у Холодівській, Нестерварській, Тарасівській ЗШ І-ІІ ст. провели відеопрезентації «Праведники Бабиного Яру».


 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень