Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Відзначення 150 річниці від дня народження В.Стефаника у ЗЗСО

Дата: 16.11.2021 11:32
Кількість переглядів: 219

Відповідно до листа Управління освіти та науки Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації від 27.05.2021р. № 1498, розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 року № 437-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Василя Стефаника», розпорядження заступника голови Вінницької ОДА від 31.05.2021р. № 5263/01.01-40/5.21, відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міськради провів організаційно-методичну роботу, розробив рекомендації щодо проведення урочистостей,  присвячених Василю Стефанику ( лист у ЗЗСО № 471 від 08.06.2021р.). ЗЗСО протягом вересня – листопада 2021р. провели відповідні заходи. 

Треба зазначити, що всі ЗЗСО провели належну роботу з популяризації творчої спадщини В.Стефаника. Так, у вересні 2021 року у всіх ЗЗСО пройшли тематичні уроки, класні години, бесіди, на яких учителі – предметники розкривали учням багатогранність особистості,  глибину і красу безсмертного слова  В.Стефаника. «Сторінки біографії та творчості письменника», «Я син своєї рідної землі…», «В.Стефаник – письменник, громадський діяч», «Слово його як джерельна вода…», «Письменник, що любив понад усе свою Україну» - під такими назвами відбулися тематичні уроки в Мазурівській ЗШ І – ІІ ст., Тульчинській ЗШ І – ІІІ ст.№1,2, НВК ЗШ І – ІІІст.№3 – гімназії, , Богданівській ЗШ І – ІІІ ст., Білоусівській ЗШ І – ІІІ ст., Суворовській ЗШ І – ІІІ ст., Копіївській ЗШ І – ІІ ст., Сільницькій ЗШ І – ІІ ст., Тиманівській ЗШ І – ІІІ ст. 

До 150– річчя з дня народження В.Стефаника проведено у жовтні 2021р. уроки з позакласного читання «Розповідь про життя письменника В.Стефаника»(Кирнасівська ЗШ І – ІІІ ст.), «Страждений світ русина у творах В.Стефаника»(Тульчинська ЗШ І –ІІІст №2),  « Я весь належу своїй землі» (Богданівська ЗШ І-ІІІ ст.), « Роздуми над романом С.Процюка « Троянда ритуального болю», присвячена життю В.Стефаника ( Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст..№1).

Усі шкільні бібліотекарі у вересні 2021р. підготували бібліотечні виставки,присвячені 150-річчю від дня народження  В.Стефаника.

У всіх ЗЗСО школярі поглибили свої знання з біографії В.Стефаника, проводили інтелектуальні ігри, літературні вікторини,  створювали фейсбук-сторінки В.Стефаника тощо.

У Тиманівській ЗШ І – ІІІ ст., Кирнасівській ЗШ І – ІІІ ст.,Клебанській ЗШ І – ІІІ ст., Кинашівській ЗШ І-ІІІ ст.., Сільницькій ЗШ І – ІІ ст.    випущені шкільні літературні газети «Слово про В.Стефаника»,  «Виболене слово, що гартує».

Цікаві сторінки усного журналу про життя і творчість В.Стефаника  «Славний син України» підготували учні Суворовської №1, Суворовської ЗШ І-ІІІ ст.., Кинашівської ЗШ І – ІІІ ст.. у жовтні 2021р.

Заочну екскурсію за  прочитаними творами В.Стефаникапідготували та провели у жовтні 2021р. учні Кирнасівської ЗШ І – ІІ ст., Тиманівської ЗШ І – ІІІ ст., Білоусівської ЗШ І – ІІІ ст., Кирнасівської ЗШ І-ІІ ст..

У листопаді 2021р.,досліджуючи сторінки творчості письменника,  учні  активно обговорювали питання на  засіданнях круглого столу, приурочених до дня народження В.Стефаника(Суворовська ЗШ І – ІІІст., Клебанська ЗШ І – ІІІст,Тиманівська ЗШ І – ІІІст.) 

Проведено позакласні заходи, серед яких: читацькі конференції «Зболена муза В.Стефаника» (Журавлівська ЗШ І – ІІІ ст., Заозерненська ЗШ І – ІІІ ст., Ганнопільська ЗШ І – ІІІст.), «Невмируще слово»(Тульчинська ЗШ І – ІІІст.№2, Мазурівська ЗШ І – ІІ ст.,Кирнасівська ЗШ І –ІІст.), літературознавчий турнір   (Богданівська ЗШ І – ІІІ ст.).

Зазначені заходи відзначилися змістовністю, майстерністю   виконання, засвідчивши, що  слово В.Стефаника утверджує силу духу людського,ідеї патріотизму та  національного відродження.

Педагоги ЗЗСО і надалі проводитимуть роботу з вивчення творчості В.Стефаника серед учнівської молоді, розкриваючи багатогранність таланту письменника. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень