Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Всесвітній день дитини

Дата: 22.11.2021 08:25
Кількість переглядів: 236

У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності, Всесвітнього дня доброти, Всесвітнього дня дитини та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей,  поваги до інших людей, засвоєння звичок толерантної поведінки, гуманного ставлення до оточуючих, виховання в учнів почуття доброти, чуйності, милосердя, формування активної життєвої позиції, що полягає в допомозі оточуючим  в ЗЗСО  практичними  психологами   в період з 13.11 по 20.11 було проведено ряд заходів:

У  Тульчинській ЗШ I-III ст.№2 з   учнями  3-4 класів години спілкування «Вчимося      співчувати». 7-В  та  9-А - класи заняття з елементами тренінгу «Я толерантний».

У Тульчинському НВК ЗШ I-III ст.№3  1-4 класи бесіди «Подорож  країною Толерантності».З учнями 5-11 класів шкільна акція «Зробимо світ кращим».
В Кирнасівській ЗШ I-III ст. в 1-4  класах-  години  психолога «Будьмо добрими один до одного»     -  почуття доброти формувалось на прикладі казок, розповідей, життєвих історій.

Учні 7 класу  Богданівської  ЗШ I-III ст. зобразили квітку толерантності, заповнили словник ввічливих слів, записали риси характеру  толерантної людини .З учнями 5-6 класів провелись бесіди на тему: «Я та мої права». Класний керівник 2 класу провела урок-доброти, під час якого створили власне дерево «Добрих справ».

В  3-5 класах  проведені   години психолога «Урок толерантності».

В Крищинецькій ЗШ I-III ст. 1-5 класи Відкритий мікрофон « Ввічливість –це…»,«Доброта - це…» ,  з учнями  5-7 класів – відео лекторій  «Я і мої права». 
Учні Клебанської ЗШ I-III ст. створювали власні емблеми толерантності, створювали асоціативний ряд до слова толерантність, розігрували різні життєві ситуації та обговорювали їх.

В Нестерварській ЗШ I-II ст. учні 3 класу створили яскраві кольорові листівки до Дня доброти, в яких описали що таке доброта на їхню думку, написали які добрі вчинки вони робили в своєму житті, записали ознаки доброти. Учні 4 класу створили своє «Дерево толерантності», обговорили різні життєві ситуації, в яких описували, як би вчинили з позиції толерантної дитини.  

5 та 6 клас приєднались до створення «Дерева толерантності», висловлювали свої судження щодо того, яка людина є толерантною, а яка інтолерантною, створили свою «Абетку толерантності», виконували різні цікаві завдання на картках.

Також серед учнів 5-9 класів та  класних керівників  були поширені інформаційні буклети «Що таке толерантність?»

Проведені заходи,стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх  прав та обов'язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей) з обмеженими освітніми можливостями.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень