Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Робочі засідання професійних спільнот педагогічних працівників закладів освіти Тульчинської територіальної громади

Дата: 30.12.2021 11:37
Кількість переглядів: 351

  

Робочі засідання професійних спільнот – це важливий інструмент забезпечення умов для творчої взаємодії, обміну досвідом, освітніми ідеями, новітніми технологіями навчання, вони сприяють професійному розвитку педагогічних працівників.

28 грудня на базі Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст. №1 та НВК ЗШ І-ІІІ ст. №3 –гімназії м.Тульчина відбулися засідання професійних спільнот вчителів математики, української та англійської мови, біології. Засідання учителів трудового навчання проходило на базі МНВК.

На засіданнях спільнот педагоги були ознайомлені з підсумковими наказами проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, зверталася увага на підготовку до проведення ІІІ етапу учнiвських олiмпiад, узгоджено графік іх проведення.

На кожному із вищезазначених засідань було представлено та заслухано звіти учителів предметників, які атестуються у 2021/2022 н.р.

На засіданні спільноти вчителів математики та інформатики розглядали питання розгортання єдиного освітнього середовища у ЗЗСО. На прикладі Тульчинської ЗШ І –ІІІ ступенів №1 та НВК – гімназії №3 м.Тульчина презентовано освітнє середовище Google Workspace.

У режимі онлайн проходило робоче засідання професійної спільноти вчителів зарубіжноі літератури. Педагоги обговорювали особливості формувального оцінювання, реалізацію методики організації етапу рефлексії на уроці, поділилися досвідом використання електронних сервісів у процесі дистанційного навчання.

29 грудня на базі НВК ЗШ І-ІІІ ст. №3 зустрічалися представники професійних спільнот вчителів географії, основ здоров'я, фізичної культури та Захисту України.

На засіданні творчої спільноти учителів географії розглядалися критерії оцінювання навчальних досягнень учнів з предмету, обговорювалися питання підвищення професійної майстерності вчителів, про підсумки проведення ІІ етапу олімпіади з географії. Розроблено графіки взаємовідвідування уроків учителів, які атестуються. Також педагоги акцентували увагу на необхідності дієвого використання цифрових ресурсів на уроках та узгодили ключові моменти створення електронної бази відеоуроків учителів географії.

29 грудня в Тульчинській ЗШ І- ІІІ ст. №1 було проведено засідання творчих спільнот учителів початкових класів. Спочатку працювали разом в актовій залі, а потім - по класах. Учителі 1-4 класів розглядали питання щодо формувального оцінювання в Новій Українській Школі. Звітували педагоги, які атестуються у 2021/22 н.р, ділилися родзинками свого досвіду.

У засіданні професійної спільноти асистентів вчителів брала участь директор ІРЦ - Боєва Світлана Петрівна. Вона розповіла про основні новації в організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти згідно постанови, яка набирає чинності з 1 січня 2022 року та про рівні підтримки дітей з ООП. Асистенти учителів Кинашівської ЗШ I-III cт. Злиденна Валентина Миколаївна та Мазурівської ЗШ І-ІІ ст. Фролова Надія Леонідівна ділилися досвідом роботи з дітьми, які мають особливі освітні труднощі.

Засідання заступників директорів з виховної роботи розпочалося з виступу старшого інспектора ювенальної превенції Тульчинського ГУНП РВП у Вінницькій області, майора міліції, Омелянчук Олесі Миколаївни. Вона вела мову про співпрацю органів ювенальної превенції із закладами освіти міської ради. Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Тульчинської міської ради Мойсенко Олеся Михайлівна загострила увагу присутніх на опрацюванні листа Міністерства освіти і науки України №1/9-362 від 16.07.2021 «Деякі питання організації виховного процесу у 2021/2022 н. р. щодо формування в дітей та учнівської молоді ціннісних життєвих навичок, національно-патріотичного виховання, профілактики булінгу (цькування), кримінальних правопорушень, вживання наркотичних і психотропних речовин, запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми тощо»

Заступник директора з виховної роботи НВК ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії №3 м.Тульчина Марчуковська Л.Г. ознайомила з новими формами виховної роботи в онлайн режимі: КТС «Зимонька онлайн», «Осінь усміхається онлайн».

Лідер учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Тульчинської міської ради Федорів Каріна, учениця 10 класу НВК ЗШ І-ІІІ ступенів-гімназії №3, презентувала роботу в Шостому обласному Форумі українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Ми- українці!» на тему: «Гра «Джура як системна форма комплексної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді: державницький та національно-патріотичний аспекти».

Також присутні розкрили основні аспекти виховної роботи в умовах Нової Української Школи.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень