Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Мислимо креативно, діємо інноваційно

Дата: 26.08.2022 13:16
Кількість переглядів: 125

26 серпня відбулося онлайн-засідання творчої спільноти вчителів історії та правознавства,  Підбили підсумки роботи за минулий навчальний рік, рік, що почався епідемією, а завершення припало на війну з росією. Перед вчительством поставили важкі виклики, а учити дітей все одно треба.  Тому на засідання запросили психолога КУ «ТЦ ПРПП» Романюк О.В., котра презентувала два психоло-практичні посібники ( «Коли світ на межі змін», «Твоя сила») та зосередила увагу на підтримці психічного здоров’я дітей і створення безпечного освітнього простору.

Опрацювали методичні рекомендації щодо викладання історії та правознавства у 2022/2023н.р.( Гриценко Б.О., голова творчої спільноти вчителів історії та правознавства, учитель історії та правознавства). Зупинилися більш детально на таких темах, як «СРСР – держава імперського типу», «Російсько-українська війна», опрацювали поняття: руській мір, рашизм, політика російщення тощо. Жорновецька В.І. (Кирнасівський ліцей) докладно розповіла про зміни у предметі «Правознавство», зокрема питання, пов’язані з правами людини, зі збройною агресією рф проти України тощо.

Проте головна увага була зосереджена на висвітленні питань щодо впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти. Гриценко Б.О. розкрив візію ідеї нового підходу викладання історії у НУШ, ознайомив з нормативно-правовою базою НУШ, що стосується громадянської та історичної освітньої галузі.

      Соловей Н. (фахівець ТЦ ПРПП) представила напрацювання щодо формувального оцінювання у 5 класі.

Учитель історії Тульчинського ліцею №2 Долинко С.М. презентував МНП, навчальну програму з історії у 5 класі, підручник, за якими будуть працювати ліцеї з п’ятикласниками.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень