Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Всеукраїнська  акція «16 днів проти насильства»

Дата: 02.12.2022 22:35
Кількість переглядів: 96

Щорічно  з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська  акція «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях та жорстокого поводження з дітьми.
На жаль, насильство дуже часто присутнє в нашому житті, особливо це болюче в умовах ВІЙНИ. Попри воєнний стан та зосередження уваги всієї спільноти на обставинах війни, злочинність продовжує існувати в Україні. Одним  зі злочинів, який залишається невидимим зараз є домашнє насильство. Воно наносить серйозну травму не лише фізичному,  а  й  психологічному  здоров’ю  людини. Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.
В закладах освіти Тульчинської міської ради  адміністраціями  шкіл, практичними психологами та соціальним педагогом  разом з класними керівниками  було проведено просвітницько-інформаційну  та профілактичну  кампанію щодо привернення уваги до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав дітей, профілактики ВІЛ/СНІДу.
В ході занять учні розглядали, які є види насильства, визначали до кого можна звернутися у ситуації насильства, слухали бесіди, переглядали відео, обговорювали правила захисту особистих кордонів,  правила онлайн-безпеки, проводили уроки-квест: «Мій улюблений світ без насильства», вікторини: «Правила безпечної поведінки», «СНІД – загроза людству», малювали малюнки: «Ми проти насилля», «Мої права та обов'язки». 
Відбулися зустрічі із працівниками ювенальної поліції  Тульчинського РВП, які  розповіли учням про правопорушення, попередили про наслідки та відповідальність за  їх  скоєння, наголосили про обов’язки та права здобувачів освіти.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень