Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

10 грудня - Міжнародний день прав людини

Дата: 13.12.2022 16:41
Кількість переглядів: 117

В 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. А тридцять один рік тому, світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію ООН про права дитини – міжнародну угоду про дитинство.  Ця Конвенція була ратифікована найбільшою кількістю країн з-поміж усіх міжнародних договорів про права людини в історії. Вона допомогла змінити на краще життя дітей у всьому світі.

  З початком війни у нашій державі кожна без винятку українська дитина зазнала порушень своїх прав. Основне з яких – це право на життя. Діти разом з батьками вимушені були залишити свої домівки та переїхати до інших регіонів України.

Тульчинська громада, захищаючи  право дітей на отримання освіти, прийняла у закладах освіти на навчання дітей ВПО, кількість яких змінюється (наразі у ЗЗСО навчається 167 дітей та 74 дитини відвідують ЗДО).  Здобувачам освіти зазначеної категорії приділяється велика увага. Вони відвідують різноманітні гуртки, спортивні секції. Дітям-переселенцям, яких найбільше  навчається  в Кирнасівському ліцеї, була організована екскурсія по історичних місцях міста Тульчина. Також надається допомога по направленню учнів з особливими освітніми потребами  до Тульчинського інклюзивно-ресурсного центру на проведення комплексної оцінки з визначення рівнів підтримки дітей. Психологічною службою  закладів освіти  постійно проводяться  корекційно-розвиткові заняття, арт-терапевтичні заняття з вправами на зменшення тривоги та покращення психо-емоційного стану. Надається допомога у формуванні в учнів стресостійкості та пошуку власного ресурсу, здатність переносити стреси без негативних наслідків для здоров’я  і можливості  швидко відновлюватися. Адже все що робиться, робиться  для того, щоб діти відчували себе безпечно та комфортно.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень