Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Січневі зустрічі спільнот учителів

Дата: 12.01.2023 23:28
Кількість переглядів: 142

Об'єднане засідання творчих спільнот вчителів української мови та літератури й зарубіжної літератури
Освітяни тримають навчальний  фронт, незважаючи на повітряні тривоги, вимкнення світла, попри те, що йде війна за нашу незалежність, волю, українське життя. Учителі прагнуть допомогти дітям подолати стрес, опанувати себе та навчатися, шукають нові методики, завдяки яким можна розкрити потенціал дитини. 12 січня відбулося засідання творчих спільнот, на якому познайомилися з роботою вчителів гуманітарного циклу Тульчинського ліцею №3 за програмою "Інтелект України", О.Нестеренко розповіла про прийоми та технології заохочення дітей до читання, до пізнання глибин прочитаного. 
Зрозуміти слово, збагнути його велич, за допомогою слова передати суть життя людського - це велика праця педагога. А якщо це і людина, що володіє словом, може донести до читача всю гаму почуттів, зачепити за живе, то діти виростуть  залюблені у  слово, щирими і, головне, справжніми патріотами України. На засіданні учитель зарубіжної літератури Тульчинського ліцею з ПВФП, поетеса, автор збірок поезій, більшість з яких покладені на музику, Наталя Погребняк представила свою нещодавно видану збірку "Ми ті", у якій - хронологія цієї страшної війни, передана через слово гостре, тривожне, палке, всепоглинаюче, героїчне та життєстверджувальне. Пані Наталя читала свої вірші, демонструючи відео сучасної борні українців за свою землю, за свою ідентичність. ЇЇ поезія заставляє задуматися, вчить, виховує. Саме такі твори потрібні нинішній молоді, щоб усвідомити, хто ми. 
Учителька української мови та літератури Тульчинського ліцею №1 Н.Шимкова, опрацювавши збірку "Ми ті", запропонувала цикл уроків літератури рідного краю за поезіями, враховуючи вікові особливості учнів та програмовий матеріал із української та зарубіжної літератур.

 

Засідання спільноти вчителів математики

12 січня на базі Тульчинського ліцею N1 відбулося засідання спільноти вчителів математики Тульчинської міської територіальної громади. Відкрив засідання голова спільноти, фахівець КУ «ЦПРППУ» А.Войтенко, який ознайомив присутніх із планом роботи спільноти у форматі “неконференції”.
Фахівець КУ «ЦПРПП» О.Хомишина підвела підсумки І та ІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з математики та інформувала про створення команди учнів для участі в ІІІ етапі.
На засіданні спільноти активно обговорили проблеми вивчення математики в 5 класі НУШ, форми оцінювання та спостереження. 
Вчитель математики Тульчинського ліцею N2 Л.Плотицька поділилась досвідом підготовки обдарованої молоді,формами та методами роботи,які сприяють досягненню високих результатів. Учні ліцею є  призерами ІІІ етапу Всеукраїнської Олімпіади з математики та переможцями МАН на обласному та Всеукраїнському рівнях.
Вчитель математики Тульчинського ліцею N1 О.Хомишина ознайомила присутніх з досвідом роботи над темою «STEAM-освіта на уроках математики», поділилась нестандартними формами, прийомами роботи,які сприяють мотивації учнів та формуванню ключових компетентностей.
Для постійної та ефективної комунікації педагогів створили віртуальний Google classroom, банк «Методична скарбничка НУШ» та інших навчальних матеріалів.

 

Засідання спільноти вчителі фізики

Голова спільноти Н.Лисаченко організувала на засіданні майстер-клас із розв'язування фізичних задач,в якому взяли активну участь присутні вчителі.
Фахівець КУ «ЦПРПП» О.Хомишина підвела підсумки І та ІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з фізики та інформувала про створення команди учнів для участі в ІІІ етапі.

 

Засідання спільноти вчителів інформатики

Відкрив засідання  фахівець КУ «ЦПРППУ» А.Войтенко, який ознайомив присутніх із планом роботи спільноти у форматі “неконференції”.
Під час роботи ознайомилися з підсумками І та ІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з інформатики та інформаційних технологій та інформувала про створення команди учнів для участі в ІІІ етапі.

Заслухали методичні поради Швець Ірини, учительки інформатики Кирнасівського  ліцею щодо викладання окремих тем з курсу інформатики за запитами вчителів.
На засіданні спільноти активно обговорили проблеми вивчення інформатики в 5 класі НУШ, форми оцінювання та спостереження. 

Для постійної та ефективної комунікації педагогів створили віртуальний Google classroom, банк «Методична скарбничка НУШ» та інших навчальних матеріалів.

Досліджуючи історію рідного краю...
13 січня у Тульчинському краєзнавчому музеї (директор Хмелевський Ю.М.) відбулося засідання творчої спільноти учителів історії. Говорили про сучасні  реалії, переосмислення історії України, зокрема про нове бачення історичних особистостей, що у свій час жили у Тульчині, не оминули перебування у нашому місті О.Суворова.Прагнули зрозуміти, як формувати історичну компетентність у дітей.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень