Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Наші авіамоделісти найкращі

Дата: 01.02.2023 08:36
Кількість переглядів: 101

Авіамоделізм – улюблений вид технічної творчості серед дорослих і дітей, а змагання з авіамодельного спорту - надзвичайно захопливе видовище.
29 січня у  Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва відбулися відкриті змагання серед учнівської молоді з авіамоделізму «Перші крила». У спортивній залі зібралися позмагатися між собою активні і талановиті романтики, які мріють про високі польоти та можуть створити усе: від простої моделі літака і планера до масштабної моделі надскладного літального апарату.
Заклад ініціював проведення змагань для організації змістовного дозвілля дітей, популяризації науково-технічної творчості, зокрема, авіамодельного спорту.
Вінницька область - колиска повітряного флоту України. Саме у Вінниці тривалий час жив і працював Ігор Сікорський - всесвітньо відомий авіаконструктор та творець гелікоптерів. А в садибі Можайських, що знаходиться у Вороновиці, створено музей авіації та космонавтики. Саме там наприкінці ХІХ століття видатний учений Олександр Можайський побудував свій перший планер, а згодом розробив та випробував перший у світі літак з двома паровими двигунами. Сьогодні пишуться нові героїчні сторінки історії України, і ми пишаємося відважними льотчиками, що боронять нашу Батьківщину. Справу ж видатних земляків, які закохані в небо, продовжують діти. 
Це були змагання в форматі особисто-командної першості в трьох класах авіамоделей: метальні планери, метальні моделі-копії, експериментальні моделі. Із захопленням присутні спостерігали показові польоти - випробування кордових інерційних моделей.
За медалі та кубок переможців змагалися 67 учасників із команд Тульчина, Центру дитячої та юнацької творчості м. Хмільник, підліткового клубу за місцем проживання «VinSmart» м. Вінниці, три команди КЗ «ВМПДЮ ім. Л.Ратушної». Було розіграно три комплекти медалей. 
За результатами змагань Кубок переможців виборола команда Тульчинського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (керівник Олійник Петро Павлович).
У індивідуальному заліку чемпіонами та призерами стали: Ронський  Артем, Лоєвський Артем, Найбородін Ростислав та Найбородіна Вікторія.
Авіамодельний спорт – це політ, свобода, талант, праця та азарт. Бажаємо вам ще багато перемог, юні авіамоделісти!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень