Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Онлайн-зустріч з Героєм України в Тарасівській гімназії

Дата: 17.04.2023 10:34
Кількість переглядів: 87

В Тарасівській гімназії відбулася онлайн-зустріч із Героєм України полковником ЗСУ Шаматалюком Євгеном, позивний "Шаман".

З початку війни Євген Шаматалюк пішов служити у 79-ту окрему аеромобільну бригаду. За роки служби побував на блокпосту з окупованим Кримом, під Волновахою й Слов’янськом. Перше поранення дістав на Луганщині, коли колоною бійці везли набої для побратимів. Після тривалого лікування Євген повернувся у бригаду та отримав бойове завдання в районі ДАПу. Євгена у складі ротно-тактичної групи відправили до старого термінала. Під час заходження колони зведеного підрозділу до летовища їх атакували російські танки. Підрозділ зайняв кругову оборону та відкрив вогонь у відповідь. У тому бою полягло 7 бійців. Євген зазнав важких поранень. За особисту мужність і героїзм Євген Шаматалюк нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Нині Євген обіймає посаду начальника штабу - перший заступник командир  95-ї  десантно-штурмової бригади.

Учні мали змогу поспілкуватися з Євгеном і поставити йому запитання. Зі словами вдячності до захисника звернулися працівники та учні гімназії.

Мріємо, щоб якнайшвидше збулися слова, сказані Євгеном: "Нехай наша наступна зустріч відбудеться незабаром і стане зустріччю Перемоги і Миру!"



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень