Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

28 та 29 серпня  відбулися засідання професійних спільнот педагогічних  працівників закладів освіти Тульчинської територіально громади

Дата: 01.09.2023 10:50
Кількість переглядів: 60

  «Творчий учитель завжди впевнено крокує шляхом професійного зростання». 

Під таким гаслом 28 та 29 серпня на базі Тульчинського ліцею №1 та №3 працівниками КУ «Тульчинський центр професійного розвитку педагогічних працівників» , відділу освіти , молоді та спорту Тульчинської міської ради та головами професійних спільнот проведено творчі зустрічі фахівців-предметників. Пріоритетним напрямком роботи спільнот було питання впровадження Концепції НУШ 6 класі. 

Педагоги були ознайомлені із методичними рекомендаціями наданими КВНЗ «Вінницька академія безперервної освіти» та безпосередньою організацією освітнього процесу в умовах війни. На кожному із вищезазначених засідань було представлено та розглянуто плани засідань спільнот на 2023/2024 навчальний рік.

Засідання професійних спільнот педагогів Тульчинської територіальної громади проводилися у цікавих та різноманітних форматах.

Це були зустрічі із художником Григорієм Зориком, головою ГО «Волонтерська сотня Тульчинщини» Світланою Лєбєдєвою, інспектором ювенальної превенції Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області, капітаном поліції Олександрою Москалюк,  навчальні тренінги та майстер- класи.

Освітяни тримають навчальний фронт, незважаючи на повітряні тривоги, вимкнення світла, попри те, що йде війна за нашу незалежність, волю, українське життя. Учителі прагнуть допомогти дітям подолати стрес, опанувати себе та навчатися, шукають нові методики, завдяки яким можна розкрити потенціал дитини.

Зібрання професійних спільнот – це важливий інструмент забезпечення умов для творчої взаємодії, обміну досвідом, освітніми ідеями, новітніми технологіями навчання, вони сприяють професійному розвитку педагогічних працівників.

На засіданні творчої спільноти учителів біології проводився цікавий майстер клас «Метод проєктів, як засіб самореалізації учителя та учня», педагоги працювали в групах  та досліджували властивості крейди. Працюючи в групах готували цікаві виступи, складали віршовані рядки та малюнки, а головне вчилися, для того , щоб впроваджувати нові форми та методи роботи у навчальний процес.

Проводилось робоче засідання професійної спільноти учителів хімії. Педагоги обговорювали особливості формувального оцінювання, реалізацію методики організації етапу рефлексії на уроці, поділилися досвідом використання електронних сервісів у процесі дистанційного навчання.

На засіданні творчої спільноти учителів географії розглядалися критерії оцінювання навчальних досягнень учнів з предмету, обговорювалися питання підвищення професійної майстерності вчителів, про підсумки проведення ІІ етапу олімпіади з географії. Розроблено графіки взаємовідвідування уроків учителів що атестуються. Також педагоги акцентували увагу на необхідності дієвого використання цифрових ресурсів на уроках та узгодили ключові моменти створення електронної бази відеоуроків учителів географії.

 

 

      

 

      

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень