Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Лиш добро одне безсмертне

Дата: 25.01.2020 17:46
Кількість переглядів: 239

Милосердя та доброта  ще з давніх часів були традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалося допомогти знедоленому, поділитися шматочком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість,скривдженого, порятувати хворого. На сьогодні як ніколи актуальним та надзвичайно важливим є прояви доброти та милосердя по відношенню до ближнього, до людей, які потребують не тільки одягу, їжі, але і звичайного людського спілкування.

23 січня 2020 року учні 6А класу Тульчинської загальноосвітньої  школи I-III ступенів №2 завітали до мешканців Тиманівського геріатричного пансіонату.  З іскринкою  добра та щирості у серці  діти  співали  пісні про доброту, Україну, наш рід,  майстерно грали на музичних інструментах, танцювали. Чоловіки і жінки  із захопленням слухали виступи дітей. У щирих  поглядах  дорослих  світився  вогник тієї доброти вдячності, яку запалила  в їхніх серцях дитяча іскорка. На мить дорослі забули про свою самотність, хвороби та печаль. Їхні очі наповнилися сльозами радості, на обличчях з’явилася щира посмішка.  А щоб атмосфера  стала ще затишнішою, домашньою, учні з колядками та  щедрівками у супроводі юного гітариста Назара Заводяна  , вчителя музики  Вусик Аліни Олександрівни заходили до кожної кімнати. Діти подарували власноруч виготовлені листівки з побажаннями . Щастя і доброта світилися в очах дорослих людей, коли діти дали їм символічних янголів – охоронців і смаколики. «Діти, онучки»,- промовляли дорослі так щиро , що дітвора не могла стримати сліз.

Ще довго  мешканці пансіонату будуть згадувати тепле спілкування з шести -класниками, щирі слова директора школи Плотицького Марата Аркадійови -ча, розмову з педагогом – організатором  Галиною Богданівною та  класним керівником 6А класу Ларисою Петрівною.

Ставлення до людей, які потребують домашнього тепла, затишку, щоб забути   свою самотність, завжди було мірилом справедливості суспільства. То ж, поєднавши енергію молодості і життєвий досвід старості, кожен із присутніх отримав позитивні враження.

 

Сподіваємося, що  щире спілкування , вітання учнів 6А класу  зробили ці враження незабутніми. Творіть добро! Адже доброта – єдиний одяг, який не зношується.                                                             



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень