Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Добро  починається з тебе

Дата: 13.12.2019 19:47
Кількість переглядів: 316

  Доброта, милосердя – багатоликі. Потреба в них - повсякчасна. Вони – як два крила, на яких тримається людство. У об’єднаній територіальній   громаді Тульчинської міської  ради склалася  добра традиція   проведення акцій Милосердя. Так, упродовж   20 років,  яскравим та дієвим прикладом  роботи освітніх закладів є участь педагогів, учнів та  вихованців  у благодійних акціях  милосердя : « П’ять картоплин», «Ні, самотності !» ,» «Ветеран живе поруч» , «Врятуй життя», «Серце до серця»,  тощо.

    Тривожне сьогодення  закликає нас до доброти та  милосердя, бо тільки це робить нас  справжніми людьми.  

    Патріотичне виховання наразі  охоплює всіх учасників освітнього  процесу у  закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної  освіти громади. Проведені заходи сприяють  формуванню   та утвердженню у дітей , педагогів та батьків національних та  загальнолюдських цінностей, особистісних якостей.

   Окремої уваги заслуговує волонтерська та  благодійна діяльність педагогів, учнів, батьків, яка через конкретну практичну діяльність сприяє встановленню соціальних зв’язків, опануванню новими навичками, формуванню    прагнення до відповідальної  патріотичної поведінки, моральних та  духовних якостей, світогляду справжнього громадянина України.

     У важкий для країни час, коли кращі сини та доньки  захищають незалежність нашої держави, коли кожен  громадянин України  виявляє  патріотизм, найкращі моральні якості, заклади освіти Тульчинської ОТГ не стали  осторонь проблем,  що  спіткали  країну.   

    Уже вкотре педагогічні та учнівські колективи  закладів  освіти громади, батьки взяли  участь у зборі благодійної допомоги військо службовцям військових частин Вінниччини та  Тульчинщини, які беруть участь в операціях об’єднаних сил.

Усі заклади освіти громади зібрали:

  • 50 упаковок  мінеральної та солодкої води;
  • 150 кг цукру;
  • 4 кг чаю;
  • 200 кг  печива;
  • 40 кг цукерок;
  • 5 кг халви;
  • 30 кг різних  круп
  • 2 л згущеного молока;
  • 30 банок консервації;
  • 2 банки  меду;
  • 20 кг макаронних виробів;
  • 7 банок (0,5л) тушонки;
  • 3 л  олії;
  • 20 банок (0,5 л) варення;
  • предмети особистої гігієни.

     Більша частина продуктів передана Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації, частину - буде передано  на початку січня 2020 року волонтеру Вінницького крайового товариства українського козацтва  Коваль Людмилі, для доставки в зону бойових дій для 72-ї, 59-ї, 128-ї бригади та добровольчим: І штурмовій роті Да Вінча  та  стрілковій роті ДУК ПС.

     До Новорічних та Різдвяних свят колективи закладів загальної середньої  освіти міста Тульчина    запланували  відвідати зі смаколиками та концертною програмою комунальні заклади соціального спрямування, у яких перебувають діти та дорослі. Це - відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання  Комунальної установи «Тульчинського центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)»,  Комунальна установа «Тульчинський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Промінь надії».

     Від щирого серця дякуємо за участь  у зазначених  Акціях  дітям, освітянам та батькам . Зичимо Вам активного довголіття, здоров’я, радості, добра, миру, злагоди, достатку у Вашій оселі.

    Нехай сторицею повертається тепло і милосердя до тих, хто його не шкодує для ближнього!

 

Відділ освіти, молоді та спорту

Тульчинської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень