Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Рідне слово піснею в душі бринить…

Дата: 05.11.2019 20:04
Кількість переглядів: 186

Напередодні Дня української писемності та мови, коли ми згадуємо легендарного Нестора Літописця, що стояв  біля витоків української писемності, якого вважають батьком української історії та словесності, у стінах гостинної Тульчинської ЗШ І- ІІІст. №1 відбувся традиційний  ІІ етап конкурсу читців серед ЗЗСО Тульчинської ОТГ.

 Із вітальним словом до присутніх звернулася методист відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради Наталія Соловей, яка ознайомила присутніх із презентацією про життя та творчість юної вінницької поетеси, яка пішла із життя на 15-ому році життя та посмертно прийнята до Спілки письменників України,  Олександри Бурбело. Саме її поезію читали  учні  6 – 7 класів, це вік, коли творила сама Олександра.

У цьому навчальному році відзначають 85-ті роковини від дня народження В.Симоненка та 90 років від дня народження Ліни Костенко. Тому на святі поезії учнями 8-9 класів було представлено кращі зразки лірики В. Симоненка та Л. Костенко.

У конкурсі читців узяли участь 32 учні шкіл Тульчинської ОТГ. Журі конкурсу визначило переможців.

 Найвищу нагороду Гран – прі здобула учениця 7-Б класу Тульчинської ЗШ І- ІІІст. №1 Дзяд Валерія (учитель Соловей Н.З.). Перше місце у віковій категорії 6-7 класи присуджено учениці 6 класу Тульчинської ЗШ І- ІІІст. №2 Хлівнюк Аріані (учитель Булавук Л.А.).

У віковій категорії 8-9 класи перше місце розділили учень 9-А класу НВК ЗШ І- ІІІ ст.№3 - гімназії Якубовський Богдан  (учитель Марчуковська Л.Г.) та учениця 9-Б класу Тульчинської ЗШ І- ІІІст. №1 Погребна Анастасія (учитель Боброва Л.В.). 

Журі також відзначило високу виконавську майстерність та підготовку учнів Тульчинської ЗШ І- ІІІст. №1.  

 Золота струна мови — символ таланту, краси і добробуту народу. Вона піснею бринить у його душі, барвисто квітує на рушниках та килимах, дивує вигадливістю кольорових мініатюр на писанках, але найголосніше озивається в пісні та безсмертних поетичних творах. Ми ще не зовсім осягнули всю глибину і мудрість безцінної творчої спадщини наших  письменників. Пошуки тривають, нові сторінки відкриваємо і нині. В.Симоненко писав: «Без мови, без святості душі, без думки про завтрашній день немає громадянина» Нехай же ніколи не обміліє життєдайна криниця шани і любові до творчості відомих митців та  ясної зіроньки на небосхилі української поезії – юної поетеси Олександри Бурбело.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень