Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Зустріч зі словом

Дата: 18.01.2021 20:51
Кількість переглядів: 142

18 січня, у переддень багатого Святвечора, учні 8-Б класу зустрілися у новому форматі на відео уроці  « Література рідного краю» з поетом Ю.Хмелевським. ніжний лірик, дотепний гуморист, справедливий поет-патріот. Ось таким постав перед нами Юрій Миколайович, член Спілки письменників України, голова літературно-мистецького об’єднання « Оберіг», лауреат літературного конкурсу ім.. В.Нестайка, ім.. К.Мандрик-Куйбіди.  Відеоурок відбувся як  конференція, де головними  спікерами були  Ю.Хмелевський та його син Костянтин, учень 10 класу НВК ЗШ І-ІІІ ст.№3-гімназії м.Тульчина.  Костя як журналіст брав інтерв’ю у батька та представив своє дослідження « Літературні розвідки збірок Ю.Хмелевського». Школярі дізналися, що у сучасну антологію –хрестоматію  для учнів 5-9 класів « Сучасна література рідного краю» увійшли поезії наших тульчинців-поетів, зокрема Ю.Хмелевського, Н.Погребняк, М.Ясакової.

Юрій Миколайович представляв останню збірку « Не*промину*ще», читав власні поезії. Відповідав на запитання Кості та дітей, аналізував сучасні події в Україні через призму своїх віршів.

Левченко М. зачитала напам’ять « У сонячній вишиванці», а Дзяд В. – « Мова і час». До речі, це була вперше проведена презентація четвертої збірки Юрія Миколайовича. І хоч карантин, учні змогли побувати у віртуальній майстерні поета, відчути смак слова. У конференції брав участь і директор І.Третяк.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень