Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Читаємо, пізнаємо, захоплюємося…

Дата: 05.03.2020 21:01
Кількість переглядів: 155

4 березня у Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст.№1 зібралися учні трьох міських шкіл, аби провести Шевченківський бук-слем – презентація творчості та книги одного із лауреатів Шевченківської премії.

До присутніх звернувся начальник відділу, освіти, молоді та спорту Митрицан М.М., який привітав усіх із відзначенням Шевченківських днів у громаді, зробив екскурс про пророблену роботу щодо вивчення та дослідження учнями творів Кобзаря.

Методист Соловей Н.З. у вступному слові звернула увагу присутніх на те, що Шевченка треба читати з олівцем в руках, детально аналізувати смисл поезій – тоді прийде справжнє сприйняття його незбагненної величі. Також згадала перших лауреатів премії та цьогорічних – М.Кіяновська « Бабин Яр. Голосами» та Т.Прохасько « Так, але…».

Учні разом зі своїми вчителями представили відеофлешлоб « Я читаю Шевченка», який підготували вчителі басиста Т.А., булавук Л.А., Марчуківська Л.Г. А потім кожна школа представляла свого письменника та його книги. Так, учні 9-Б класу школа №1 ( вч.Боброва Л.В.) репрезентували жанр І.Жиленко « фіалки-вірші». Слово поетеси перепліталося із спогадами про неї, що зачитував Оринянський Д., декламування Погребною А. « Жар-птиця» переплелося із танцем-пристрастю Тимчик-Пасічник К. потім до портрета принесли дівчата фіалки. Учні 9 класів школи №2 ( вч. Олійник Н.Г.) не оминули творчість Л.Костенко, якій 19 березня виповнюється 90 років. Поряд з відео презентацією школярі створили пісенну інтерпретацію « Марусі Чурай»: Романюк Я зворушливо передав емоції пісні « Засвіт встали козаченьки», нікого не залишила байдужим трепетно-хвилююча « Ой, не ходи Грицю та на вечорниці». Дев’ятикласники школи-гімназії №3 ( вч. Мандриш О.С.) запропонували на розгляд творчість В.Рутківського, його неперевершених « Джури …», оскільки у них, у закладі, теж діє організація « Джури», тому поєднували розповіді з книг з історією своєї організації, законами паланок-класів. Влучним акордом стала пісня Дерев’яги І. « Пісня про Україну». На завершення дійства заступник начальника Кошелап С.В. подякувала учасникам та вчителям за відмінну роботу та нагадала слова поета: « Учітеся, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь…»



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень