Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

ВІЗИТІВКА рою «Січовики» навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №3 – гімназії ім.О.С.Пушкіна м. Тульчина Тульчинської міської ради Вінницької області

Дата: 25.06.2020 22:28
Кількість переглядів: 342

ПРЕЗЕНТАЦІЯ діяльності рою «Січовики» навчально – виховного комплексу загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №3 – гімназії ім.О.С.Пушкіна  м. Тульчина Тульчинської міської  ради Вінницької області

 

Паспорт

 

Рою                        «Січовики»

Ройовий                 Хмелевський  Костянтин

Координатор        Лукіянчук Віктор Вікторович

                   моб. тел.: +380986725933

                   e-mail: lukiyanchuk1988.03.07@gmail.com

Склад Рою

 

з/п

Прізвище

та імя

Рік

народження

Школа

Клас

1

Хмелевський  Костянтин

27.05.2005

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

10

2

Паламарчук Анастасія

09.11.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

3

Ляшенко Анастасія

27.08.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

4

Козинський  Євген

13.10.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

5

Чепернатий  Владислав

14.07.2003

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

6

Тодосюк  Олег

28.03.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

7

Голда Ігор

18.08.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

8

Дармограй  Даря

04.02.2004

Тульчинська

НВК ЗШ І-ІІІст№3- гімназія

11

 

Список склав        Лукіянчук Віктор Вікторович

Дата заповнення паспорту        16.06.2020 рік

Керівник закладу                             Швець Василь Іванович

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 

діяльності рою «Січовики» навчально – виховного комплексу загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №3 – гімназії ім.О.С.Пушкіна

м. Тульчина Тульчинської міської  ради Вінницької області

 

ЗАВАНТАЖИТИ ПРЕЗЕТНТАЦІЮ

 

«Наше місто, красиве і величне

І школа в нім знаходиться моя…»

Ми дуже любимо наше рідне , легендарне місто. Залюбки вивчаємо його історію і, як маленькі громадяни, робимо все, щоб воно процвітало. У школі ми почуваємося справжніми господарями, цікаво організовуємо наше шкільне життя.    

          Кожен із нас народжується як чистий аркуш паперу. Будь-яка дитина має золоте зерно душі, яке, потрапляючи на родючий ґрунт національного виховання, дає світлолюбні пагінці добра, правди, гідності, гордості. Кожен учень може і повинен бути у чомусь першим: один – у навчанні, другий – у трудовій діяльності, третій – у мистецтві, четвертий – у спорті.

Молодші школярі крокують «Стежками козаччини», адже є членами дитячої  патріотичної організації джурів - прапороносців «Січ» імені Петра Конашевича-Сагайдачного. Справжні козаки виростали з джурів, тому в нашій школі була створена організація джурів - прапороносців імені Петра Конашевича-Сагайдачного.

 Рій «Січовики» представляв  нашу школу у краєзнавчому історичному конкурсі «Пізнай, люби, вивчай, своє місто – Тульчин», і одним із завдань, із яким успішно впоралися,  було створити фільм «Тульчин у майбутньому». Команда наших учнів виборола І місце у краєзнавчому вернісажі. Учасники показали ґрунтовні знання з історії рідного міста, козаччини та героїчного минулого України.

 

«Тульчин у вінку України» - саме під такою назвою рій «Січовики» підготував концертну програму - подарунок рідному місту, учні, вчителі, батьки школи. Урочисто і натхненно прозвучав гімн школи, яким тепер розпочинають всі урочистості до Дня рідного міста. Справжньою окрасою свята стала виставка творчих робіт учнів 1-11 класів та батьків «Таланти наші тобі, рідний Тульчин». (фото)

          Щорічно на початку осені для учнів 5-11 класів за участю рою «Січовики» організовується робота у проєкті «Ми нащадки вільних», започаткованому у 1992 році. Це свято об’єднує велику родину: учнів, батьків та учителів. Різноманітні конкурси: народознавчий пісенний, історичний, краєзнавчий, екологічний та конкурс смачного козацького кулешу, дають можливість школярам не тільки реалізувати себе, а й розвивати творчі здібності та потребу до здорового способу життя.

          «Зірка плюс зірка» - це неперевершений, улюблений конкурс усіх учнів, шоу-програма, присвячена Дню вчителя, у якій взяли участь вокальні дуети школи - діти та вчителі. Усі учасники свята мали можливість насолоджуватися чудовим співом та сценічною майстерністю виконавців. Улюблені вчителі виступали в ролі суперзірок, а маленькі зірочки допомагали сяяти на шкільній сцені.

Традиційно до свята Покрови та до Дня захисника України, та свята Українського козацтва в нашій школі серед джурів - прапороносців 5-х класів за ініціативою рою «Січовики» проводиться  історично-спортивний конкурс «Козацькі розваги»,  у якому школярі демонструють ґрунтовні знання з історії козаччини, українських народних пісень та прикмет, знання українських приказок та прислів’їв. Також під час спортивних конкурсів «Ходіння по купинах», «Найсильніший Котигорошко», «Втеча з полону», «Визволення свого побратима», конкурсанти показують фізичну підготовку та витривалість. Свято  проходить в дружній та веселій атмосфері.

На передодні свята Покрови відбувається урочиста лінійка по прийому учнів 5-х класів до лав дитячої патріотичної організації джурів-прапороносців «Січ» ім. П.Коношевича-Сагайдачного.

          6 грудня до Дня Збройних Сил України в нашій школі-гімназії проводиться національно-патріотичне свято до Дня Збройних сил України  «Ми  роду козацького славні нащадки»

Символічною є назва загальношкільного заходу: «Ми роду козацького славні нащадки», тому що саме козаки, обороня­ли рідну землю від ворогів, визволяли з турецького полону своїх побратимів, захищали знедолених та бідних людей. Запорізька Січ ... Козаччина... Найлегендарніше минуле українського народу його святині... Синонім свободи, людської національної гідності, талановитості... І в наш час доводиться боронити незалежність та суверенність України зі зброєю в руках.

          Так, 6 грудня у проведенні патріотичного свята брали участь дві команди учнів 10-11 класів.

Майбутні захисники Вітчизни продемонстрували сильну козацьку вдачу, витримку, кмітливість, винахідливість, найкращі фізичні якості.

          Ми в котрий раз переконалися, що Україну є кому захи­щати. Не перевелися на землі богатирі, або, як кажуть у нас в Україні, козацькому роду нема переводу. Нашу сучасну молодь надихає приклад славних прадідів - запорожців та об'єднує твер­да віра в перемогу над ворогами - загарбниками, в те, що війна швидко закінчиться. Ми сподіваємося, що в майбутньому нашим захисникам не доведеться брати в руки зброю, бо на нашій землі настане такий довгоочікуваний мир.

          Кожного року 20 лютого в школі-гімназії проходить  вечір-реквієм вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. На якому почесними гостями є активісти – волонтери, які з перших днів Революції Гідності виборювали право України за незалежність. Їхні хвилюючі слова глибоко запали в дитячі серця. 

Як найбільшу святиню передали волонтери учням прапор 72 – ї десантної бригади, вручили подяки від батьків за надану допомогу онкохворій дитині з Кирнасівки. Завдяки проведенню таких заходів учні виростають справжніми патріотами України.

Учні школи беруть активну участь у Всеукраїнських акціях «5 картоплин», «Великодній кошик для солдата», «Лист воїну», «Оберіг для солдата», «Врятуй життя». Цього року на благодійні кошти у сумі 2500 грн було закуплено печиво, солодощі, смаколики для наших захисників – воїнів АТО. Солодкі гостинці та найкращі побажання від учнів волонтери передають солдатам.

          8 травня ми проводимо тематичну літературно-музичну композицію до Дня пам’яті і примирення  «Тільки пам'ять не сивіє»

До Дня матері в гостинній залі школи проводиться традиційне свято матері «Я дякую Богу за маму» та виставка творчих робіт батьків учнів 1-11 класів «Майстерні руки моєї матусі»

У нашій презентації представлено далеко не повний перелік патріотичних справ. Ми добре усвідомлюємо, що кожен із нас повинен бути в житті бути патріотом,  лідером, людиною, не байдужою до себе, творцем свого майбутнього. І яким воно буде, залежить тільки від нас.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень