Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Презентація діяльності дебатних клубів

Дата: 12.11.2019 22:52
Кількість переглядів: 177

12 листопада 2019р. відбулася презентація дебатних клубів ЗЗСО міста. Дебататори із трьох шкіл зібралися у Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст.№1, щоб представити свою роботу за минулий рік, обмінятися досвідом і спробувати сили уже не тільки як спікери у школі, а й як дебатанти на рівні міста. Презентація відбулася вдало.

Із вітальним словом виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської міськради М.М.Митрицан, який підтримав ініціативу проведення дебатів і є активним їх учасником.

 Започаткувала дебатний рух у ОТГ методист відділу освіти, молоді та спорту Соловей Н. У Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст.№1 працює клуб « Пошук» три роки поспіль, активними учасниками якого є учні нинішніх 8-Б та особливо 10-Б класів ( керівник – Соловей Н.З.).

За минулий навчальний рік учні представили відеоролик проведених диспутів, серед яких  - « Вчитель завжди правий». А потім провели дебати за темою « У житті треба спробувати все». Школярі представили цікаві виступи і довели, що спробувати все означає  розкрити талант, відчути смак життя, займаючись своєю справою, проте наркотики, алкоголь, цілодобові комп’ютерні ігри, розпуста – це спроба втекти від  реальності, тому ті, які сповідують цей спосіб життя, приречені лише животіти.

Клуб Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№2 названо « Кредо». Керівник – Семенюк Ю. В., вона разом з учнями 10 класу представила фрагменти відеоряду дебатів за темою « Кожна жінка має право вибору». Цікаво, що учениці доводили позицію «за», а хлопці відстоювали – « проти» ( все, як у житті).

Дебатанти НВК ЗШ І-ІІІ ст.№3-гімназії м.Тульчина ( керівники - Демченко Г.О. та Федорович І.В.) як справжні патріоти рідної мови відстоювали позицію: у нашій мові багато іншомовних слів, які легко можна замінити українськими відповідниками, запропонували влучні синоніми, довели, що більшість слів рідних звучить набагато краще, як іншомовні, однак сторона «проти» не згодилася і теж довела свою думку; до речі, аудиторія залишилася переконана, що треба вживати якнайчастіше запозичені слова у мовленні.

Насамкінець провели жеребкування між школами щодо дебатів, перші дебати відбудуться між учасниками Школи №1 та №2, голова  - із гімназії – школи №3.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень