Відділ освіти, молоді та спорту Тульчинської міської ради
Міністерство освіти
і науки України
 

Інформація Тульчинської ЗШ I-III ступенів №1 про проведення заходів приурочених Дню примирення та Дню перемоги над нацизмом

Дата: 07.05.2021 23:22
Кількість переглядів: 134

Наближається День пам’яті та примирення – 8 травня та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – 9 травня, встановлені Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». 8-9 травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни, адже це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей.

Більше ста років квітка червоного маку вважається світовим символом пам’яті жертв військових конфліктів, починаючи з Першої світової війни, а згодом жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів.

До Всеукраїнської акції «Мак пам’яті» долучилися учні 2-В та 4-А класів під керівництвом вчителів початкових класів Покиньчереди Т. М. і Кушнір О.О.

В рамках краєзнавчої акції «А пам'ять не згасає…» учні 9-А класу з класним керівником Романенко І. М. відвідали Меморіал Слави.

Хвилиною мовчання вони вшанували пам'ять тих, хто ціною свого життя завоював право на мирне небо над головою, захищаючи свою землю від нацистської навали.

Вклоняючись подвигу, учні поклали квіти вдячності.

Сьогодні у Тульчинській публічній бібліотеці на абонементі для дітей відбувся виховний захід «Роки, обпалені війною» з учнями 6-А класу (класний керівник Басиста Т. А.)

Нурізанова Т. П. представила виставку літератури «В серцях і книжках пам'ять про війну», розповіла про страшні роки Другої світової війни на території України.

Учні ознайомилися з книгами, погортали альбоми, де зібрані фото з новими архівними даними, почитали вірші.

В шкільній бібліотеці учні 9-А класу ознайомились з книжковою виставкою "Пам'ятаємо, славимо, вшановуємо..."

У 6-Б класі (класний керівник Сотніченко С.В) до Дня пам'яті та примирення було проведено захід "Ми пам'ятаємо".

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Роль українського народу в Другій світовій війні неоціненна. Жодна європейська країна не постраждала більше від глибоких ран, завданих своїм містам, своїй промисловості, сільському господарстві, людській силі.

В краєзнавчому музеї було проведено тематичний урок «Мак – символ памяті», приурочений Дню примирення та Дню Перемоги над нацизмом, в якому взяли участь учні 7-В класу, директор музею Ю. Хмелевський, науковий працівник А. Порожна, заступник директора з виховної роботи О. Рижова.

Учні дізнались про героїчне минуле нашого краю в період війни 1941 – 1945 років, про подвиг наших левківчан, Героїв Радянського Союзу, які загинули, визволяючи країни Європи.

У всіх класах проведено години спілкування, приурочені Дню перемоги.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень